БРИГАДА НОВА ГРАДИНА

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ

 

През 2008 г. адвокат Магдалена Данчева създаде сдружение „Брезичка“ заедно с колеги и съмишленици. Тя започна да преобразява Сливен, създавайки красиви кътчета за отдих и с усилията си върна вярата на хората, че градът им може да бъде по-чист, по-приветлив и по-зелен.

Благодарение на неуморната й работа днес има облагородени десетки градинки, възстановени са детски площадки и велоалеи, поставени са над сто пейки.

„През тези години, откакто съществува „Брезичка“, разбрах, че единствено обединените усилията на хората могат да осигурят по-добър и приветлив живот. И че примерът, примерът и пак примерът са изключително важни.“

„Брезичка“ предизвика революция в града, особено в големите квартали. Хората, като виждаха чудесните резултати, сами започнаха да ни търсят, да се интересуват. Ние им помагахме с каквото можем. И на още много места взеха да се появяват цветя, беседки, красиви огради пред блоковете, които гражданите създаваха сами с труда си.“

„Искам да бъда съветник на малките проблеми и хората да знаят, че винаги могат да ме намерят.“


АДВОКАТ МАГДАЛЕНА ДАНЧЕВА
Основател на сдружение „Брезичка“

 

През 2017 г. Сдружение „Брезичка“ подкрепи инициативата на Фондация Стария бряст за засаждане на наследници на любимото на сливналии вековно дърво. Така се роди един нов съвместен проект – Бригада Нова градина, който има за цел да съхрани и разпространи гените на Стария бряст, европейско дърво на годината, 2014г. и да обособи около всяка засадена фиданка приятен кът за отдих, разпознаваем по цветните и изпълнени с настроение пейки-моливчета.

ИСКАШ ДА ПОМОГНЕШ…?

НАПРАВИ ДАРЕНИЕ
ПОМОГНИ В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ
РЕАЛИЗИРАЙ ИДЕЯ